How to make Pastry cream カスタードクリーム


The pastry cream recipe I always use and need to keep here to be able to see whenever I make sweets. 
I believe this pastry cream is very orthodox, simple, delicious, the most grocery store-like, and yet more flavorful of each ingredients. With this cream, you can make a fruits tart, cream puffs (about 14~15 puffs), Bavarian cream, Éclair, and Custard Filled Brioches etc. I'll add more sweets recipes. Stay tuned :)

私が一番使うカスタードクリームのレシピ。このクリームが一番オーソドックスで、シンプルでおいしくて、市販の味に近くて、でも素材の香りがしっかり活きてる気がする。
これでフルーツタルト、シュークリーム(14~15個分程度)、ババロア、エクレア、クリームパンが作れるよ♡ これからもスイーツレシピ増やしていくから、チェックしてね ;)
Makes 630g/3 1/5 cup/22oz (630g作れます)
  • Egg yolk (卵黄) 6 M size
  • Granulated sugar (グラニュー糖) 80g
  • Corn starch (コーンスターチ) 40g
  • Milk (牛乳) 2 cup (400cc)
  • Cream (生クリーム) 1/2 cup (100cc)
Method.....>>


1: In a bowl, mix egg yolk and granulated sugar with a hand mixer and then add corn starch. Mix well. 
カスタードクリームを作る。ボウルに卵黄、グラニュー糖を入れて泡だて器でよくすりまぜ、コーンスターチも加えて混ぜる。
2:  In a small pot, boil milk and cream, and pour it into the bowl of egg yolk mixture (above). Mix well.
小鍋に牛乳と生クリームを入れて沸騰させ、上のボウルに注ぎ、よく混ぜる。


 3: Pour this mixture back into the pot and keep stirring it for 2 min with a spatula not to burn . 
鍋に戻し、とろみがつくまで約2分煮る。焦がさないように絶えずゴムべらで混ぜる。

 4: Ice/cool the pot using cold water with ice cubes until it gets cold enough.
ボウルにうつして、氷水に当てながら、ひんやりするまでよく混ぜて冷ます。


xoxo
M

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