Fruit Tart for Jan's Birthday (Requested ;))


2012 finally came and at the same time, Jan's birthday came, 1st January :D He turned 31 years old (when I first met him was 2 years ago..time flies.) I asked him what kind of cake he'd like to have for birthday and this fruit tart was requested. So I made this :) It was pretty much successful for the first try.
Here's the recipe. Click "SEE MORE" Just 10 steps ♥ ♥

2012年明けました! と同時にジョンの誕生日が来て31歳です。(私が初めてあったのはもう2年前...早すぎる)少し前にジョンに誕生日何ケーキ食べたい?って聞いてフルーツタルトがリクエストになったので作りました~♥初めてにしてはよく出来たと思う! 
この後ジョンの両親が来て4人で食べました。お父さんはうまいって言っておかわりしてく
れて嬉しかった~ :D
レシピは"もっと見る"をクリックしてね!


(18cm タルト型の場合全分量を1/2にしてください)


[Tart base タルト生地 ]
  • Unsalted butter (無塩バター) 1 cup (200g) 
  • Powder sugar (粉糖) 120g 
  • Salt (塩 2つまみ) 2 pinches 
  • Egg ()1 M size 
  • All purpose-flour (薄力粉 ふるう) 2 cups (400g) Sift well
  • Almond powder (アーモンドプードル ふるう) 60g Sift well



[Pastry cream カスタードクリーム]

  • Egg yolk (卵黄) 6 M size
  • Granulated sugar (グラニュー糖) 80g
  • Corn starch (コーンスターチ) 40g
  • Milk (牛乳) 2 cup (400cc)
  • Cream (生クリーム) 1/2 cup (100cc)
[Other その他]
  • Your favorite fruits お好みの果物 (I used 1 apple, orange, grape fruit, blue berry package, and 1.5 kiwi. 私はりんご・オレンジ・ピンクグレープフルーツ1個ずつと1個半キウィ, 10cm 四方のパックのブルーベリー使いました。)



1 Make a tart base. In a bowl, mix room temperature butter, powder sugar, and salt well. Add an egg and mix more.
タルト生地をつくる。室温にもどしたバターに、粉糖、塩を加えてよくすりまぜ、たまごも加えて混ぜる。




2 Add sifted flour and almond powder in the bowl, and mix (slash!) it well with a spatula. Not "Knead" it, slash it. 
ふるった薄力粉、アーモンドプードルを加えて、ゴムべらで練らないように混ぜる


3 Wrap it with saran wrap and rest it in a fridge for more than 2 hours. 
ひとまとまりになったらラップをして、冷蔵庫で2時間以上休ませる。


4 Spread the dough out into 3~4mm thick and put it nicely over the tart frame. Rest it again for 20 minutes in the fridge. You can freeze extra dough and use it again by letting it defrost itself. 
休ませた生地をラップではさみ、麺棒で厚さ3~4mm程度にのばし、タルト型に敷く。
縁をキレイにカットして、ラップで包み冷蔵庫で20分ほどやすませる。余った生地はラップをして冷凍庫へ。自然解凍で使えます。

5 Make holes with a fork and put aluminum foil over it and hole it as well. Put 2 grabs of macaroni (or other thing for weight) on the dough. Bake for 20 min in 180c.  
生地にフォークなどで刺して数か所穴をあけ、ベーキングシートをかぶせて重石(なければ2つかみ分くらいのマカロニ)を敷き、180度のオーブンで20分ほど焼く



6 Make Pastry cream ♫ In a bowl, mix egg yolk and granulated sugar with a hand mixer and then add corn starch. Mix well. 
カスタードクリームを作る。ボウルに卵黄、グラニュー糖を入れて泡だて器でよくすりまぜ、コーンスターチも加えて混ぜる。


7 In a small pot, boil milk and cream, and pour it into the bowl of egg yolk mixture (above). Mix well.
小鍋に牛乳と生クリームを入れて沸騰させ、上のボウルに注ぎ、よく混ぜる。



8 Pour this mixture back into the pot and keep stirring it for 2 min with a spatula not to burn . 
鍋に戻し、とろみがつくまで約2分煮る。焦がさないように絶えずゴムべらで混ぜる。

9 Ice/cool the pot using cold water with ice cubes until it gets cold enough.
ボウルにうつして、氷水に当てながら、ひんやりするまでよく混ぜて冷ます。


10 Now fun part! ♥ ♥  Spread the cream with the spatula on the tart base and decorate fruits ♥ ♥
カスタードクリームをのばして、フルーツを飾る。好みで粉糖をふる。





xoxo
meg

Comments

Popular Posts