On 26th. Feb I made nice German food for my German husband :D
Jan knew that schnitzel was waiting for him and only had salad on the flight.
If I had that small food (salad!) looking forward to big dinner in some hours, it'd make me way too much hungry and I actually couldn't eat much what I was waiting for.
What about? Too much hunger even loses appetite, as for me. ;)
先月26日、ドイツ人が喜ぶドイツ料理を夕飯に作りましたー :D
この日じょんは成田から帰ってくる日で、彼は夕飯にシュニッツェルが待ってるのを知ってたので機内ではサラダだけしか食べて来なかったそう。
そんなに楽しみにしてたなんて。。笑
私の場合、例えば夕飯に超大好物が食べられるとわかってても昼をサラダだけとかにはしません。笑
お腹空きすぎると逆に食べられなくなるんですが、みなさんはどうですか?
たまに空腹を通り越して気持ち悪くなったりとかも、昔はしてました。
…….
This is our favorite sauce for schnitzel: Jäger (= hunter) sauce which has lots of mushroom and onion.
Many recipes of this sauce use cream to thicken the sauce or for more mildness but one schnitzel restaurant near our home serves one without cream and we love it.
So I tried to make one by remembering how it tastes and its consistency. It turned out pretty yummy!
I write that recipe down:
今回作ったシュニッツェル用のソースは"猟師風ソース"なんて名前です。
ドイツ語はJägersoße。発音はイェーガー (:猟師の、- 風の) ゾーセ (:ソース)です。
ちなみに"J"ジェーはドイツ語だと"や行"の発音なんですよ。だからじょんの名前Janもジャンではなくヤンになるんです。でも私はじょんて呼んでます。。w
この猟師風ソース、多くのレシピに生クリームが使われているのですが、私たちの家の近くにあるシュニッツェルレストランの猟師風ソースはクリーム無し。
そしてそれが美味しいこと。。
私たちはそれが大好きなので、見よう見まねで味を思い出しながら作りました。
んー美味しい!
忘れないようにレシピ載せます。
½Tbsp Butter
1(about 120g) canned sliced Mushroom, drain
1 medium Onion, cut in half, slice
100ml Red wine
500ml filtered Water
1Tbsp (or more if needed) Consommé powder/ chicken broth powder
1Tbsp Cornstarch + 2Tbsp Water, mixed in a small dish
2 bay leaves
大さじ½ バター
1缶 (約120g) スライスマッシュルーム, 水は切る
1個中玉ねぎ, 薄切り
100cc 赤ワイン
500ml 水
大さじ1から1強/顆粒コンソメ
大さじ1片栗粉+大さじ2 水, 溶いておく
2枚 ローリエの葉
1個中玉ねぎ, 薄切り
100cc 赤ワイン
500ml 水
大さじ1から1強/顆粒コンソメ
大さじ1片栗粉+大さじ2 水, 溶いておく
2枚 ローリエの葉
① Warm your medium large pan at medium-low heat, melt the butter, toss in mushroom and onion to brown.
バターをフライパンに溶かし、 玉ねぎとマッシュルームをきつね色になるまで中火→ 弱火で炒める。
② Drizzle red wine, water, sprinkle consommé, put 2 bay leaves in the sauce. Place a lid, keeping a bit space between the pan and the lid (not completely close it) and cool 5 to 7 minutes.
赤ワイン、水、 コンソメを入れローリエの葉を二枚入れたら軽く隙間を空けて蓋を し5〜7分煮詰める。
③ Mix in water + cornstarch mixture into the sauce, stir quickly, check if it gets "sauce consistency".
Add more water + cornstarch mixture if needed.
Salt and pepper to taste. Serve with some parsley.
水溶き片栗粉を混ぜ、とろみをつける。
必要であれば塩胡椒で味を調節して盛りつけ。 おこのみでパセリを散らして完成。
Looks good, doesn't it? :D
なかなか美味しそうでしょ? :D
xoxo
M
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